Над 5 200 000 чуждестранни туристи са посетили страната до

...
Над 5 200 000 чуждестранни туристи са посетили страната до
Коментари Харесай

Ангелкова: Близо 7% повече чуждестранни туристи са посетили България през 2018г.

Над 5 200 000 задгранични туристи са посетили страната до юли 2018г., те са се нараснали с 6,9% по отношение на същия интервал на предходната година, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя добави, че приходите от интернационален туризъм за този интервал са 1,3 милиарда евро, което е с близо 10% повече от 2017г.
Леглата в първокласните хотели у нас са се нараснали с 24% сред 2014 и 2017 година Поставихме доста положително начало и на 2018 година и чакаме най-малко 5 на 100 растеж на туристите по отношение на миналогодишните върхове, сподели министър Ангелкова
Ангелкова уточни, че през последните години туризмът основава към 13% от брутния артикул на България и с цел да се резервира позитивната наклонност, би трябвало да се обърне внимание на недостига на фрагменти в сектора.
Богословският факултет в София ще приготвя туристически сътрудници Специалистите ще се образоват на поклоннически и набожен туризъм
Според министъра на туризма въпросът може да се реши посредством дуалното образование. „ В тази връзка стартираме пилотна самодейност взаимно с Министерството на образованието и науката за основаване на Център за подготовка и преквалификация на фрагментите в туризма. Работим интензивно и с професионалните гимназии по туризъм. Искаме тези младежи да останат в България, с цел да се осъществят кариерно точно тук”, сподели Ангелкова.
9,3% растеж на приходите от интернационален туризъм у нас по отношение на рекордната 2016 година През цялата 2017 година задграничните визити на туристи у нас са били близо 8,9 млн.
Николина Ангелкова добави, че продължава промотирането на България по международни медийни и осведомителни канали като CNN, BBC, Euronews, National Geographic и Travel Channel. През идната година ведомството възнамерява актуализация на националния туристически портал www.bulgariatravel.org и насърчаване на профила му в обществените мрежи Фейсбук, Instagram и YouTube.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР