Над 463 млн. лв. ще бъдат инвестирани в енергийно обновяване

...
Над 463 млн. лв. ще бъдат инвестирани в енергийно обновяване
Коментари Харесай

Добри новини от МРРБ: Още пари за община Симитли, обновяват спортен комплекс Септември

Над 463 млн. лева ще бъдат вложени в енергийно възобновяване на публични здания за административно обслужване, просвета и спорт по Националния проект за възобновяване и резистентност. Предвижда се ремонт и възобновяване на спортни зали, игрища, спортни бази и комплекси, както и на закрити плувни басейни. Сред включените за ремонт е и комплекс " Септември " -Симитли, оповестяват от Министерство на регионалното развитие. Десетки здания ще бъдат актуализирани в цялата страна.
Над 397, 5 млн. лева от отпуснатите средства са от Механизма за възобновяване и резистентност, а останалите – лично финансиране на крайните получатели.

В саниране и внедряване на ограничения за енергийна успеваемост в административни здания на 79 общини, пожарни служби, полицейски ръководства и централите на държавни институции ще бъдат вложени повече от 220 милиона лв.. Инвестициите са ориентирани към внедряване на ограничения за енергийна успеваемост за реализиране на най-малко клас „ В “ на енергопотребление и икономисване на най-малко 30% първична сила в постройките, които са обект на намеса. Дейностите по процедурата плануват настоящ ремонт за въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост, обезпечаване на налична среда и създаване на хибридна фотоволтаична система за произвеждане на електрическа енергия за лични потребности и други

Петя Петрова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР