Над 46 000 са абитуриентите тази година. Колко ще струва

...
Над 46 000 са абитуриентите тази година. Колко ще струва
Коментари Харесай

Цената на бала: Колко ще похарчи един абитуриент в година на инфлация?


Над 46 000 са зрелостниците тази година. Колко ще коства балът в интервал на възходяща инфлация?

Наша инспекция демонстрира, че междинната цена на куверт в ресторант е 150 лева Между 250 и 750 лева е роклята за девойките. Цените на мъжките костюми са сред 350 и 500.

Увеличение има при грима, с сред 10 и 20 лева повече по отношение на предходната година.

След броени дни Лора ще бъде на абитуриентския си бал. Решава да поеме част от разноските, защото съчетава учебното заведение с работа.

" Разговарях с нашите, че изявявам предпочитание да си купя обувките и аксесоарите за бала най-много ", споделя момичето.

Един от най-вълнуващите моменти е бил изборът на рокля. Първата е поръчана от Украйна, само че не е доставена поради избухналата война. Затова се постанова да се спре на втори вид.

" Тези събития, които се случват там, са доста съществени, и няма по какъв начин да създадат нещо по въпроса толкоз бързо да дойде. "

Според нея цялата подготовка за бала излиза скъпо. Тази година и цената на професионалния грим е по-висока.

" Всичко се покачва и ние надлежно би трябвало също да вдигнем цените, колкото и да не ни се желае ", отбелязва и професионалният гримьор Нина Ванкова.

Въпреки инфлацията обаче, цените на кувертите се резервират същите като предходната година.

" Предпочетохме тази година да не подвигаме цените. За да може хората да имат време да реагират на обстановката, в която се намират сега ", изяснява Орлина Динева, управител на хотел.

Експертите предизвестяват - колкото и значимо събитие да е, абитуриентската вечер не трябва да ни отклонява от рационалните решения.

" Във време на инфлация е доста целесъобразно тези решения, които се вършат от семействата, да са по-ефективни ", счита икономистът Димитър Събев.

Разходите за абитуриентския бал могат да бъдат направени с дълготрайна вероятност - да вземем за пример да си купим рокля или костюм, които да носим и по-късно.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР