Над 450 заявления на родители за деца в първи клас

...
Над 450 заявления на родители за деца в първи клас
Коментари Харесай

Изтеглиха с жребий първокласници в столично училище

Над 450 заявки на родители за деца в първи клас в идната образователна година са постъпили в столичното 125-то учебно заведение в кв. Младост 1. Местата са единствено 146, разпределени в 6 класа по 24 деца. В една от паралелките обаче кандидат-първокласниците имат идентичен брой точки. Затова се стигна до чоп в наличието на нотариус, съобщи Българска национална телевизия.

Според разпоредбите на Столичния общински съвет за банкет в първи клас, когато при равни условия има по-малък брой места, в сравнение с са претендентите, се ползва процедура на инцидентен избор.

" При нас за паралелката с проучване на съветски език имаше 29 деца, които са с равни условия, а местата са единствено 9 и бяха изтеглени 9 входящи номера, които да бъдат класирани на първо класиране за първи клас. Тук има представител на родителите от учебното заведение, представител на публичния съвет към нашето учебно заведение и нашия заместник-директор. Не ме задължава наредбата, само че взех решение, че е добре процедурата да бъде осъществена в наличието на нотариус. Искам всичко да е транспарантно ", съобщи Венелина Николова - шеф на 125 СУ " Боян Пенев " в София. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР