Над 450 заявления на родители са постъпили в 125 столично

...
Над 450 заявления на родители са постъпили в 125 столично
Коментари Харесай

Заради големия интерес изтеглиха с жребий първокласниците в столично училище

Над 450 заявки на родители са постъпили в 125 столично учебно заведение за 1 клас. Местата са единствено 146 , разпределени в 6 класа по 24 деца. В една от паралелките обаче кандидат-първокласниците имат идентичен брой точки. Затова се стигна до чоп в наличието на нотариус.
Според разпоредбите на Столичния общински съвет за банкет в 1 клас, когато при равни условия има по-малък брой места, в сравнение с са претендентите, тогава се ползва процедура на инцидентен избор, съобщи Българска национална телевизия.
" При нас за паралелката с проучване на съветски език имаше 29 деца, които са с равни условия, а местата са единствено 9 и бяха изтеглени 9 входящи номера, които да бъдат класирани на първо класиране за 1 клас. Тук има представител на родителите от учебното заведение. Тук има представител на публичния съвет към нашето учебно заведение и нашия заместник-директор. Не ме задължава наредбата, само че взех решение, че е добре процедурата да бъде осъществена в наличието на нотариус. Искам всичко да е транспарантно ", съобщи Венелина Николова - шеф на 125 СУ " Боян Пенев ".

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР