Над 450 души бяха арестувани в цяла по време на

...
Над 450 души бяха арестувани в цяла по време на
Коментари Харесай

Най-малко 450 души са задържани при демонстрации в подкрепа на Навални

Над 450 души бяха задържани в цяла по време на неразрешени демонстрации през днешния ден с искане за освобождение на опозиционера Алексей Навални, съобщи „ Франс прес “, като се базира на неправителствена организация. Навални, който стартира гладна стачка преди три седмици, твърди, че здравето му се е влошило сензитивно. Експерти от Организация на обединените нации споделиха през днешния ден, че се опасяват за живота на рецензия на Кремъл и желаеха той да бъде изпратен на незабавно лекуване в чужбина, напомня БТВ.
Привържениците на Навални проведоха през днешния ден митинги в негова поддръжка в стотина съветски града. Мобилизацията обаче е по-слаба, в сравнение с през януари и февруари, когато бяха арестувани общо 10 хиляди стачкуващи, отбелязва Агенция Франс Прес. Според неправителствената организация ОВД-Инфо, профилирана в наблюдаването на митингите в страната, минимум 459 ареста са осъществени досега в 60 града. Някои деятели са били арестувани още преди митингите. Сред тях са опозиционни политици, в това число говорителката на Алексей Навални, Кира Ярмиш, и друга негова доближена - Любов Собол. Снимка: Reuters Освен това бяха обискирани пространства, свързани с организацията на Навални „ Фонд за битка с корупцията “.
 В Москва задържаха Любов Собол - основният помощник на Навални В Москва задържаха Любов Собол - основният помощник на Навални
Полицейски чиновници задържаха в Москва Любов Собол, основен помощник на Алексей Навални и правист на ФБК (призната в Русия като неправит...
В столицата Москва полицейски микробуси и чиновници на реда са ситуирани по доста пътни артерии в центъра. Затворени са „ Червеният площад “ и „ Манежният площад “, където беше планувана протестната акция. Най-много хора досега са арестувани в Уфа (82). Следват Санкт Петербург (42) и Кемерово (36), сочат данните на ОВД-Инфо. Днешният ден на митинги в Русия в поддръжка на опозиционера съответства с годишното обръщение на президента Владимир Путин към Народното събрание. Путин, без изненада, не загатна въобще Навални в своята тирада, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР