Над 45 души са задържани до момента при акции на

...
Над 45 души са задържани до момента при акции на
Коментари Харесай

МВР отчете: Над 45 задържани и 65 досъдебни производства за купуване на гласове

Над 45 души са арестувани досега при акции на полицията за сигурността на изборите в страната. Това сподели пред публицисти през днешния ден основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Петър Тодоров. Той взе участие в брифинг във връзка разкриването на огромна нарколаборатория в землище сред новозагорските села Баня и Асеновец.

Полицията работи доста интензивно за сигурността на изборите и вероятно пазаруване на гласове, уточни Тодоров. Над 65 са досъдебните производства, сигналите, които се отработват от оперативните служби на Министерство на вътрешните работи, са над 300, над 200 са подадени от очевидни източници. Всички те се ревизират бързо и точно, сподели той.

Разпространителите на опиати най-често се занимават и с търговия на избор по време на избори, демонстрират данните на Министерство на вътрешните работи. Профилът на купувачите на гласове съответствува и с хората от престъпния контингент, които правят измами с акцизни артикули или лихварска активност.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи разгласи в Бургас, че в цялата страна не престават профилирани полицейски интервенции и предстоящо цената на един глас е скочил.

" Различни са сумите, само че да кажем 100 лева нагоре, до 150 лева . На разнообразни места, информацията е друга и надлежно ние я ревизираме. Има остарели схеми, има и данни тук-там за корпоративен избор, обществени услуги от някои администрации да се показват тъкмо този миг, има и класическите лихварски - опрощаване на вноски. Ние ще работим и след изборите, защото има информация, че част от заплащанията ще станат и след изборите ", сподели Петър Тодоров.

Министерство на вътрешните работи разполага с групи, които са в подготвеност да реагират при обстановки, като днешната, при която в разнообразни учебни заведения в страната бяха отправени закани по интернет. Ако би трябвало, с решение на Районната изборна комисия, за малко ще бъде спрян изборният ден, ще се извърши инспекция и изборният развой ще продължи, и надлежно изборният ден ще бъде удължен,, сподели в отговор на журналистически въпрос основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

В подготвеност сме да действаме и при прекъсване на електричеството, нашите служби разполагат с генератори, енергоразпределителните сдружения са готови с спешни групи. "

От Дирекция " Киберпрестъпления " към Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " работят по определяне на създателя на имейла, обвързван със закани в учебни заведения в Бургас, Варна и София.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР