Над 4300 столичани и гости на София се насладиха на ...

Над 4300 столичани и гости на София се насладиха на

Над 4300 столичани и гости на града гледаха Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra

Над 4300 столичани и посетители на София се любуваха на музиката на Оркестъра на замъка " Шьонбрун ", който се организира на 8 август под намерено небе на площад " Свети Александър Невски “, оповестиха от Столична община. Пред катедралата виенските музиканти изсвириха типичен шлагери като " Радецки марш “, " Прилепът “, " Цигански барон “, " На хубавия наследник Дунав “ и други.

Грандиозният концерт " Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra “ бе отдаден на творчеството на най-известната музикална династия в света – Щраус – и се осъществя с поддръжката на Столична община като част от Календара на културните събития на София.

С програмата на Оркестъра на замъка " Шьонбрун " в България стартират интернационалните тържества по случай 200-годишнината от рождението на Йохан Щраус-син. През 2025 година в тях ще се включат със събития Ню Йорк, Париж и Виена – родното място на огромния композитор.

Диригент е Гуидо Манкузи, а шеф на оркестъра Петър Хосек. Част от музикантите е и родената в България Таня Джарова-Салустио, която е концертмайстор.

Организирането на значими концерти, които показват София на картата на международната просвета, стартира по концепция на кмета Фандъкова. Миналата година на същото място се организира концертът на Соня Йончева и Пласидо Доминго, който също събра хиляди фенове на класическата музика.

Източник: varna24.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg