Над 4300 столичани и гости на София се насладиха на

...
Над 4300 столичани и гости на София се насладиха на
Коментари Харесай

Над 4300 столичани и гости на София гледаха „Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra“

Над 4300 столичани и посетители на София се любуваха на музиката на Оркестъра на замъка „Шьонбрун“, който се организира на 8 август под намерено небе на площад „ Свети Александър Невски “.

Пред катедралата на София виенските музиканти изсвириха типичен шлагери като „ Радецки марш “, „ Прилепът “, „ Цигански барон “, „ На хубавия наследник Дунав “ и други.

Грандиозният концерт „ Нощ под звездите с Vienna Schonbrunn Orchestra “ бе отдаден на творчеството на най-известната музикална династия в света – Щраус – и се осъществя с поддръжката на Столична община като част от Календара на културните събития на София.

С програмата на Оркестъра на замъка „Шьонбрун“ в България стартират интернационалните тържества по случай 200-годишнината от рождението на Йохан Щраус-син. През 2025 година в тях ще се включат със събития Ню Йорк, Париж и Виена – родното място на огромния композитор.

Диригент е Гуидо Манкузи, а шеф на оркестъра Петър Хосек. Част от музикантите е и родената в България Таня Джарова-Салустио, която е концертмайстор.

Организирането на значими концерти, които показват София на картата на международната просвета, стартира по концепция на кмета Фандъкова. Миналата година на същото място се организира концертът на Соня Йончева и Пласидо Доминго, който също събра хиляди фенове на класическата музика.

Фотограф: Аделина Ангелова
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР