Над 4300 души са загинали при , съобщи Франс прес.

...
Над 4300 души са загинали при , съобщи Франс прес.
Коментари Харесай

Над 4300 са вече жертвите на земетресенията в Турция и Сирия - Свят

Над 4300 души са починали при, заяви Франс прес. Само в Турция ранените са повече от 14 хиляди.

Вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев съобщи, че се ревизира информация за един потърпевш с българско поданство. 

Продължават вторичните земетресения, множеството от които са с магнитуд над 5 по Рихтер.

Директорът на Службата за изключителни обстановки на Турция Юнус Сезер заяви, че броят на починалите в страната е повишен на над 2900. По данни на службата над 14 000 хиляди души са ранени, а над 6 хиляди здания са разрушени при земетресенията с магнитуд над 7 по Рихтер. Последваха близо 150 вторични труса.

Турският президент Реджеп Ердоган разгласи едноседмичен народен печал. Той дефинира бедствието като най-голямото в страната от десетилетия.

Не знаем какъв брой ще нарасне броят на починалите и потърпевшите, защото работата на спасителите продължава в руините на доста здания в зоната на трусовете. Но вярата ни е, че ще се възстановим от това злополучие с допустимо минимум човешки жертви, съобщи Ердоган, представен от БНР.

В прилежаща още толкоз са необитаеми, заяви представител на Организация на обединените нации. Недостъпни са хранилища с филантропична помощ за близо 4 милиона сирийци в региона на земетресението, следен от опозицията.

Съобщава се за най-малко 1444 души починали. В частта от Сирия, следена от държавните сили, броят на жертвите набъбна до 711, а на ранените до 1431 в провинциите Алепо, Латакия, Хама, Тартус ", уточни сирийското министерство на опазването на здравето.

В регионите под контрола на бунтовниците минимум 733 души са починали и повече от 2100 са ранени, съгласно белите каски (доброволци от гражданската защита).

Днес продължава издирването на оживели под сринатите здания.

Екипи от 17 европейски страни са били изпратени в Турция, с цел да вземат участие в избавителните и издирвателни действия, заяви еврокомисарят по ръководство на рецесии Янез Ленарчич.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР