Над 4200 ученици се явиха на онлайн пробна матура по

...
Над 4200 ученици се явиха на онлайн пробна матура по
Коментари Харесай

Над 4200 ученици се явиха на онлайн пробна матура по български език и литература

Над 4200 възпитаници се явиха на онлайн пробна матура по български език и литература /БЕЛ/, или близо 8 % от всички дванадесетокласници, които тази година ще се явяват на държавен зрелостен изпит, тестваха знанията си с безвъзмездна пробна матура по БЕЛ. Тя се състоя на 15 и 16 януари, а опцията бе предоставена от издателството " Клет България " като част от идния сложен онлайн курс за подготовка " М@турата ". Това оповестиха от издателството, представени от Българска телеграфна агенция.

Формата на пробната матура е напълно съобразена с новия модел на Министерството на образованието и науката, и включва преподадения досега материал, като всички възпитаници ще получат противоположна връзка за цялостното си показване както на текстовата част, по този начин и на въпросите със свободен отговор.

Своеобразната подготовка ще даде визия на учениците за знанията и пропуските им в образователния материал все още и всеки ще може да постави нужните старания, с цел да се показа чудесно на матурата по БЕЛ.

Всички зрелостници имат опцията да се приготвят за изпита след 12-и клас, като се включат в четиримесечния онлайн курс " М@турата ", който стартира на 10 февруари 2022 година Уроците ще бъдат показани от опитни преподаватели по български език и литература. Началото на курса ще сложи психологът и терапевт Александра Алгафари. Тя ще показа скъпи препоръки за оправянето със напрежението по отношение на идния изпит, с цел да могат учениците оптимално да се концентрират върху подготовката.

Веселин Геренов - преподавател по БЕЛ в столичното 73-то Средно учебно заведение " Владислав Граматик ", и Владимир Игнатов - преподавател по БЕЛ в Девета френска езикнова гимназия " Алфонс дьо Ламартин " в София, ще водят уроците по предмета два пъти седмично - всеки вторник и четвъртък от 18.30 ч. Всички участници в курса ще имат достъп до записи от срещите в действително време, като по този метод елементарно и бързо ще могат да преговорят или наваксат образователното наличие.

Онлайн курсът " М@турата " обезпечава още преимущества, измежду които голям брой цифрови запаси за упражнение, електронна христоматия, онлайн проби и мисловни карти за затвърждаване на знанията. Обучението ще приключи с още една пробна матура, която ще бъде тествана от специалисти оценители и ще покаже на учениците какво е равнището на знанията им в края на курса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР