Над 42 хиляди души са починали в САЩ през 2016-а

...
Над 42 хиляди души са починали в САЩ през 2016-а
Коментари Харесай

Над 42 хиляди американци умират от свръхдоза с опиоиди

Над 42 хиляди души са умряли в Съединени американски щати през 2016-а от свръхдоза с опиоиди, което съставлява съвсем 50 процентно нарастване по отношение на миналата година. Това се установи в държавен отчет на федералните Центрове за надзор и профилактика на болесттите, представен от Българска телеграфна агенция.
"Различни наркотични субстанции са умъртвили през 2016 година 63,6 хиляди души. Това е с 21,5 % повече спрямо миналата година. На опиоидите се падат 66 % от смъртните случаи ", се споделя в отчета. В него се установи, че приблизително всеки ден от свръхдози в Съединени американски щати умират по 174 души. Според експертите внезапното увеличение на смъртността от свръхдози е обвързвано с бурното разпространяване на синтетичните опиоиди в страната. Сред тях най-опасен е фентанилът, който е 100 пъти по-силен от морфина и 50 пъти по-въздействащ от хероина.
"Нито един район в Съединени американски щати не е бил пощаден от опиоидната зараза, се акцентира в отчета. Най-много случаи на предозиране са регистрирани измежду американците във възрастовата група на 25-44 годишните ". Президентът Доналд Тръмп съобщи на 19 март, че разчита на съдействието с Китай и Мексико, с цел да се прекрати контрабандният импорт на опиоиди в Съединени американски щати. През 2017 година митническите и погранични служби на страната са заловили 680 кг фентанил - три пъти повече, в сравнение с през 2016 година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР