Над 418 тона плодове и зеленчуци, внос от трети страни, преминали

...
Над 418 тона плодове и зеленчуци, внос от трети страни, преминали
Коментари Харесай

418 тона плодове и зеленчуци не са допуснати у нас заради пестициди | Количествата са насочени за унищожаване или са върнати в страната на произход

Над 418 тона плодове и зеленчуци, импорт от трети страни, преминали през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, не са допуснати от БАБХ да достигнат до потребителите в Република България и Европейски Съюз от 20 май до момента.

Причината е, че посредством лабораторен разбор в тях са открити наднормени количества остатъчни субстанции от пестициди, оповестяват от организацията по храните за Moreto.net.

Считано от 20 май т.г. БАБХ пое всички стадии от осъществявания фитосанитарен и здравен надзор върху плодовете и зеленчуците, импорт от трети страни, преминаващи през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. Пробите за разбор за съществуване на остатъчни субстанции от пестициди при формалния надзор се изследват само в „ Централната лаборатория за химични изпитвания и надзор “ към БАБХ.

Пратките с плодове и зеленчуци, при които са открити несъответствия, не са позволени на територията на страната и Европейски Съюз. В сходство с Регламентите на Европейски Съюз и законодателството на Република България, продукцията е била ориентирана за заличаване или е била върната в страната на генезис.

Заловените храни, които подлежат на съобщаване по Системата за бързо обявяване на храни и фуражи (RASFF) са били сигнализирани неотложно.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР