Над 4000 преподаватели, учители и представители на бизнеса, които искат

...
Над 4000 преподаватели, учители и представители на бизнеса, които искат
Коментари Харесай

Над 4000 учители ще повишават квалификацията си по програми на МОН

Над 4000 преподаватели, учители и представители на бизнеса , които желаят да придобият умения за преподаване , ще бъдат подготвени по две национални стратегии на МОН – „ Повишаване квалификацията на преподавателите, подготвящи бъдещи учители в държавните висши учебни заведения “ и „ Дигитална подготовка “. Това оповестиха от отрасловото министерство. 

Чрез тях ще имат опция да наградят компетентностите си за потребление на новаторски просветителни технологии и внедряването им в процеса на образование, сподели заместник-министър Наталия Митева по време на конференция „ Иновации в образованието и специалности на бъдещето “, проведен от Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи.

Според нея един от значимите фактори за просветителните нововъведения на бъдещето е свързани с това образователните стратегии да имат интегративен темперамент , където е допустимо. Това важи и за висшето обучение, при което интегритетът сред разнообразни дисциплини също е работещ механизъм .

Заместник-министър Митева напомни, че следва и въвеждането на дуална форма на образование във висшите учебни заведения в границите на новата Програма „ Образование “, съфинансирана от Европейския обществен фонд. Целта е разкриването на специалности, които са директно свързани с потребността от избрана подготовка на чиновниците.

В конференцията участваха също Красимир Вълчев, ръководител на парламентарната комисия по обучение и просвета, Владимир Бронфенбренер, общоприет секретар на Черноморска академия за сигурност, ректори, народни представители и представители на бизнеса.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР