Над 4000 души са починали от новия коронавирус по света,

...
Над 4000 души са починали от новия коронавирус по света,
Коментари Харесай

Над 4000 са починалите от коронавируса по света, в Китай случаите намаляват

Над 4000 души са умряли от новия ковид по света, сочат данни на профилирания уебсайт Worldometer. Броят на инфектираните надвиши 114 000 в 115 страни и територии. Над 64 000 от тях към този момент са оздравели.

``
реклама

По данни на Worldometer инфектираните са 114 422. От тях 4027 са умряли, а 64 081 са оздравели, предава Българска телеграфна агенция.

Активните случаи са 46 314. 5711 от тези хора са в тежко или сериозно положение.

Случаи на болестта са регистрирани в 115 страни и територии плюс круизния транспортен съд " Даймънд принсес ", пуснал котва в японското пристанище Йокохама.

На първо място по инфектирани е Китай (80 754), следван от Италия (9172), Южна Корея (7513) и Иран (7161). По над 1000 случая има още във Франция (1412), Испания (1231) и Германия (1224). Следват Съединените щати със 708.

Китай е преди всичко и по брой умряли (3136), следван от Италия (463), Иран (237) и Южна Корея (54). Във Франция и Испания има по 30 смъртни случая, а в Съединени американски щати - 27.

Буркина Фасо, Панама и Монголия станаха следващите страни, съобщили за първи случаи на болестта.

Само 19 нови случая на ковид в Китай

през последните 24 часа; умряли

са 17 души, всички те в Ухан

Китайската Национална здравна комисия заяви през днешния ден за единствено 19 нови случая на ковид в страната (без Хонконг и Макао) през последните 24 часа, предадоха международните организации.

Асошиейтед прес отбелязва, че това е най-малкият брой инфектирани в Китай, откогато управляващите започнаха да дават национални данни на 20 януари. Разпространението на вируса в страната продължава да се забавя, като през вчерашния ден бе обявено за 40 нови случая през предходното денонощие.

С това общият брой на доказаните случаи в Китай доближи 80 754.

От 19-те нови инфектирани 17 са в поставения под карантина град Ухан, епицентъра на епидемията. Останалите два случая са в столицата Пекин и Гуандун с хора, пристигнали от чужбина, надлежно от Англия и Испания.

Към през вчерашния ден в Китай е имало общо 69 " импортирани " случая.

През последното денонощие коронавирусът е предизвикал в страната гибелта на 17 индивида, всички те в Ухан, столицата на централната провинция Хубей. С това общият брой на умрелите от болестта в Китай доближи 3136.

Вчера бе обявено за 22 смъртни случая през предходното денонощие, 21 от които в Хубей.

Новият ковид стартира да се популяризира в края на декември точно от Ухан.

59 897 от инфектираните с вируса в Китай към този момент са оздравели.

Броят на починалите при сриването на хотел в източната китайска провинция Фуцзян, където били сложени под карантина хора, за които има подозрения, че са инфектирани с ковид, доближи 18. 12 души остават под руините, съобщи ТАСС, като се базира на локални медии.

Седеметажната постройка в град Цюанчжоу се срути в събота. Под руините в началото имаше 71 индивида.

Засега управляващите не са показали допустима причина за нещастието. Според китайски медии в хотела е имало ремонт, отбелязва ТАСС.

Китайският президент дойде на първото

си посещаване в Ухан от началото на

епидемията от ковид

Китайският президент Си Цзинпин дойде през днешния ден на първото си посещаване в централния град Ухан, откогато там в края на декември избухна епидемията от новия ковид, предадоха международните организации, като се позоваха на държавни медии.

Си ще направи ревизия на подхванатите в Ухан ограничения за битка с вируса и ще беседва с лекари, военни, служители на реда, обществени служащи, доброволци, пациенти и елементарни поданици.

Анализатори обявиха, че виждат във визитата на китайския президент в града, който бе епицентър на болестта, индикация, че е епидемията там е овладяна. Според тях Си Цзинпин не е посетил по-рано Ухан заради риска самият той да се болести.

Южна Корея заяви за 35 нови

случая на ковид -

най-ниския брой от 11 дни

Южна Корея заяви през днешния ден за 35 регистрирани случая на новия ковид през последното денонощие, предадоха международните организации.

Ройтерс отбелязва, че това е най-ниският брой от 11 дни. Той бе регистриран, откакто по-голямата част от към 200-те хиляди почитатели на локална християнска черква, която е в центъра на епидемията в Южна Корея, бяха проучвания за вируса.

Заразените в страната към този момент са 7513.

Броят на умрелите в Южна Корея доближи 54 с три нови смъртни случая през последното денонощие.

81 оздравели пациенти са били изписани от болница. Общият брой на излекуваните в страната доближи 247.

Южна Корея е на четвърто място по смъртни случаи от вируса след Китай, Италия и Иран и на трето по брой инфектирани след Китай и Италия и пред Иран.

Вчера южнокорейският президент Мун Дже-ин изрази внимателна вяра, като сподели, че наклонността на понижаване на новите случаи може да докара до стадий на непоклатимост. Прекалено рано е за оптимизъм, предизвести в това време той.

Починалите от ковид в Иран към този момент са 237; Саудитска

Арабия стегна рестриктивните мерки за пътуване;

Ирак затвори свещения град Наджаф

Броят на умрелите от новия ковид в Иран доближи 237, откакто през вчерашния ден управляващите оповестиха за 43 смъртни случая през последното денонощие, съобщи ДПА.

Заразените в страната към този момент са 7161 - с 595 повече от неделя, сподели представител на министерството на опазването на здравето. Най-тежко наранена е столицата Техеран с над 1900 случая.

Иранският висш началник аятолах Али Хаменей анулира обичайна си тирада, която трябваше да произнесе на 20 март в североизточния град Машхад по случай персийската Нова година, заяви организация Фарс. Решението е било взето, с цел да бъде понижен рискът от по-нататъшно разпространяване на ковид.

Саудитска Арабия прекрати въздушните и морските връзки с 14 страни, съобщи Асошиейтед прес.

Това са Италия, Франция, Германия, Испания, Южна Корея, Турция, Бахрейн, Египет, Ирак, Кувейт, Оман, Ливан, Обединените арабски емирства и Сирия.

По-рано Саудитска Арабия към този момент затвори сухопътните си граници, напомня АП.

Броят на инфектираните в кралството в това време доближи 20, заяви министерството на опазването на здравето, представено от Ройтерс.

В Саудитска Арабия са били открити пет нови случая. С вируса са били диагностицирани четирима саудитски жители, трима от които са пристигнали от Иран и Ирак. Петият е египтянин, пристигнал от родината си.

Също през вчерашния ден Ирак затвори за посещаване провинция Наджаф, южно от столицата Багдад, съобщи Ройтерс, като се базира на държавната осведомителна организация.

Регионът включва свещения за шиитите град Наджаф, който е посещаван от доста поклонници.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се р
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР