Над 4000 демонстранти излязоха на митинг в центъра на Берлин,

...
Над 4000 демонстранти излязоха на митинг в центъра на Берлин,
Коментари Харесай

Над 4000 души протестираха в Берлин срещу войната в Газа

Над 4000 стачкуващи излязоха на протест в центъра на Берлин, с цел да стачкуват против нападенията на израелските сили против линията Газа, съобщи ДПА, като се базира на органите на реда.

Те носеха палестински флагове, а някои бяха скуфии ( " арафатки " ), обичайните карирани палестински черно-бели шалове.

Getty Images

В началото на митинга, който потегли от централната гара, се чуха възгласи " Свобода за Газа " и " Свобода за Палестина ".

Имаше и викания " Германия финансира, Израел бомбардира " и " Прекратете геноцида ".

Getty Images

Организаторите използваха мегафони, с цел да разгласят: " Искаме да живеем в мир с евреите ". Те прибавиха, че не поддържат терористичните организации и убийствата, осъществени в Израел.

Берлинската полиция забрани апелите за принуждение и изразяването на поддръжка за няколко палестински организации, в това число " Хамас ".

Предварително декларираният от уредниците маршрут на шествието беше към емблематичния за Берлин площад " Голямата звезда " ( " Гросер щерн " ) в парка " Тиргартен ".

Първоначално митингът беше разгласен от уредниците като безмълвен, само че все пак с течение на шествието то ставаше все по-шумно, а на моменти и нападателно.

При прекосяването му около заведения от американски вериги за кафенета и заведения за бързо хранене се чуха освирквания.

Полицията неведнъж сподели на уредниците да приканят участниците да се въздържат от скандиране на неразрешени възгласи.

Getty Images

За последните 40 дни при израелски въздушни удари и сухопътни интервенции в линията Газа са починали над 11 500 мирни поданици, а ранените са десетки хиляди, съгласно ръководеното от " Хамас " здравно министерство в палестинския анклав.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР