Над 400 студенти ще участват в XXII Варненска универсиада, която

...
Над 400 студенти ще участват в XXII Варненска универсиада, която
Коментари Харесай

Над 400 студенти се включват в XXII Варненска универсиада

Над 400 студенти ще вземат участие в XXII Варненска универсиада, която ще се организира в интервала от 9-ти до 16-ти април. Организатори на събитието са дирекция „ Спорт “ към Община Варна, студентските препоръки и звената по спорт в шестте университета в града. Участниците ще се състезават в пет типа спорт – стрийтбол 3х3, тенис, мини футбол, плуване и лекоатлетически крос, оповестиха за Moreto.net от дирекция „ Спорт “ към Община Варна.

Турнирът ще бъде открит на 9-ти април от 11.00 ч. в Морската градина с най-масовото съревнование – лекоатлетически крос.  Дисциплината за мъжете е 2000 метра безпрепятствено тичане, а за дамите - 1000 м. В кроса няма ограничавания в броя на участниците, всички искащи имат опция да се включат.

На 10-ти април от 10.30 ч. на басейн „ Приморски “ студентите ще мерят сили в плуването.

На 12-ти и 13-ти април на спортните терени на ОСРК „ Младост “  ще се  играят мачовете. И тази година всеки университет има право да се включи с два тима, като поръчка за присъединяване са подали общо осем академични тима. Турнирът започва с дуела сред съставите на ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “ и Технически университет. Полуфиналните и финални срещи са планувани за 13-ти април от 16.50 часа в ОСРК „ Младост “.

В общински тенис комплекс „ Чайка “ на 12-ти и 13-ти април ще се организира надпреварата по тенис. Регламентът планува самостоятелен шампионат по скица на елиминация, а стартът е в 09.30 часа.

Универсиадата приключва на 16-ти април от 11.00 ч. в двора на Варненската комерсиална гимназия „ Г. С. Раковски “ с шампионата по стрийтбол 3х3. Предварителни поръчки за присъединяване са подали представителите на 5 университета.

 

Награждаването на спечелилите в  XXII Варненска универсиада ще става на място, след привършване на съответния шампионат, оповестяват от дирекция „ Спорт “ към Община Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР