Над 400 служители от структурните звена на МВР, изпълняващи задачи

...
Над 400 служители от структурните звена на МВР, изпълняващи задачи
Коментари Харесай

Над 400 служители на МВР ще осигуряват охраната на изборните секции в област Шумен

Над 400 чиновници от структурните звена на Министерство на вътрешните работи, изпълняващи задания на територията на област Шумен ще обезпечават защитата на изборните секции, публичния ред, реагирането на сигнали, защитата на изборните материали и пожарната сигурност още преди началото на вота и до края на изборния ден на 29 октомври. Ще бъдат охранявани 303 секции. Подвижните изборни секции са 16, оповестиха от ОДМВР-Шумен.

На територията на региона разполагаем ще бъдат и 31 мобилни групи, които ще работят по постъпили сигнали за нарушавания, свързани с изборния развой, за обезпечаване на публичния ред, пътната сигурност и работа по закононарушения от общ темперамент,

По време на изборите полицейските чиновници ще бъдат ситуирани вън от секциите, като няма да позволяват лица с държание накърняващо положителните нрави, както и въоръжени и носещи предмети рискови за живота и здравето на жителите.

При нужда и след постъпило искане от страна на ръководителя на секционната изборна комисия чиновниците на Министерство на вътрешните работи могат да окажат подпомагане за възобновяване на реда в секцията. В ОДМВР Шумен и районно управление (на МВР) Шумен, Велики Преслав, Нови пазар и Каолиново са образувани оперативни щабове, които са в непрекъсната връзка с Районната изборна комисия, регионалната и общинските администрации, както и с всички институции на районно равнище, които са ангажирани в изборния развой.

В секционната комисия полицейските чиновници ще вземат отношение при констатиране на нередности и нарушавания на публичния ред и в пространствата за гласоподаване.

В изборното помещение не се позволяват въоръжени лица и такива, носещи предмети, рискови за живота и здравето на жителите. Забранява се потреблението на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника за снимане на метода на гласоподаване.

Органите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възобновяване на реда, когато това е належащо и има надлежно решение на изборната комисия.

В деня на изборите при нужда от възобновяване на реда в изборните пространства, по решение на СИК и по искане на ръководители на секционни изборни комисии, чиновниците на Министерство на вътрешните работи оказват подпомагане в границите на тяхната подготвеност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР