Над 400 са били нападенията срещу медици в спешните отделения

...
Над 400 са били нападенията срещу медици в спешните отделения
Коментари Харесай

Адвокат за агресията над медици: Не са създадени условия да се търси наказателна отговорност

Над 400 са били нападенията против медици в незабавните отделения на страната през 2019 година Именно това става причина Българският лекарски съюз да изиска да се завиши минималното наказване за подобен вид закононарушения с две години. Според юриста Пламен Таушанов инкриминирането на нападенията над медици не е довело до резултат.

„ Проблемът е в това, че не са основани предпоставки, с цел да може да се търси наказателна отговорност”, уточни бранителят и посочи да вземем за пример, че фрагментите, снимани в кабинета на лекаря в Ново село, не могат да се употребяват в съда.

Той напомни, че обстановката с нападенията над лекарите не е нещо ново. Според Таушанов, когато е желана смяна в закона през 2020 година, топката се е прехвърляла.

„ За 400-те случая през 2019 година прокуратурата споделя, че при тях има единствено няколко досъдебни производства, които не са завършили. Тоест, няма съображение - няма проблем. Което е несериозно. Без прокуратурата, няма по какъв начин да се издигнат обвинения”, безапелационен е юристът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР