Над 400 млн. лв. повече са предвидени тази година за

...
Над 400 млн. лв. повече са предвидени тази година за
Коментари Харесай

400 млн. лв. повече за нови пътища и борба със свлачищата

" Над 400 млн. лева повече са планувани тази година за създаване на нови пътни прави и превъзмогване на част от проблемите със свлачищата по републиканската пътна мрежа ", заяви заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Йовев.

" Продължават напъните на Министерството на районното развиване и благоустройството за възстановяване положението на пътищата “, добави Йовев и акцентира, че единствено за последните 4 години бяха построени или са в развой на строителство 522 км автомагистрали, скоростни пътища и други обекти от републиканската пътна мрежа.

Със средства по стратегии на Европейски Съюз и от държавния бюджет са ремонтирани или са в развой на осъществяване близо 4000 км републикански пътища.

" Безопасността на пътищата би трябвало да бъде ангажимент и обща идея на всички институции и цялото общество “, беше безапелационен Йовев. По думите му пътната сигурност не е едностранен развой и е отговорност на всички участници в придвижването, както и на стопаните на пътя, на проектантите, на строителите.

В посока повишение сигурността на пътната инфраструктура е и работата на Министерство на регионалното развитие за възстановяване на нормативната база, техническите правила и правила, с които да се подсигурява строителството на пътища, съобразени с най-съвременните условия и особености на придвижването и трафика, сподели още Йовев.

Зам.-министърът уточни, че съгласно статистиката предходната година в страната са станали 5710 пътнотранспортни катастрофи, от които 97,41% са заради осъществени нарушавания от водачите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР