Над 400 мигранти се опитаха да влязат в петък сутринта

...
Над 400 мигранти се опитаха да влязат в петък сутринта
Коментари Харесай

Стотици мигранти се опитаха да нахлуят в Мелиля от Мароко

Над 400 мигранти се пробваха да влязат в петък сутринта в испанския анклав Мелиля откъм Мароко и " забележителен брой " от тях съумяха. Това оповестиха от локалната префектура, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това е първият опит за всеобщо влизане в един от двата испански анклава в Северно Мароко, откогато през март връзките сред Мадрид и Рабат се възстановиха след към година дипломатически търкания.

Към 06:40 ч. (07:40 ч. българско време) испанските сили на реда видяха група от над 400 мигранти, описа представител на префектурата.
Въпреки засиленото наличие на мароканска защита, интензивно съдействала на испанската полиция, забележителна група хора от Субсахарска Африка, съвършено проведена и склонна към принуждение, разруши портала, водещ към граничния надзор, и влезе в Мелиля, добави той, без да уточни какъв брой тъкмо хора са съумели да създадат това.

Мадрид и Рабат се сдобриха неотдавна, откакто през март Испания реши да поддържа обществено мароканския проект за автономност на Западна Сахара - някогашна испанска колония, 80 на 100 от чиято територия е следена от Мароко, само че оспорвана от локални сепаратисти от Фронта Полисарио, подкрепяни от Алжир.
Точно преди помиряването, при започване на март, имаше редица опити за групово навлизане в Мелиля, в това число най-масовият до момента, когато там се пробваха да влязат към 2500 мигранти и близо 500 съумяха, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР