Над 400 инцидента с електрически тротинетки у нас от началото

...
Над 400 инцидента с електрически тротинетки у нас от началото
Коментари Харесай

Тревожна статистика: Над 400 инцидента с електрически тротинетки през годината, загинали са 8 души

Над 400 случая с електрически тротинетки у нас от началото на годината. Загиналите водачи на електрически тротинетки са 8. Ранените са 327. Тревожната статистика е на Пътна полиция.

По закон електрически тротинетки могат да ръководят навършилите 14 години, само че единствено на велоалеи. След навършване на 16 години -  могат  да карат и по пътища и улици, където  оптимално позволената скорост е 50 км в час.

От Министерство на вътрешните работи обобщават, че в обитаеми места е разрешено като се изключи някои улици и булеварди, съобщи БТВ.

Нарушение, осъществено от лидер на тротинетка, може да се откри единствено на място. „ Знаете че законодателят не е планувал да се записват “, споделя гл. контрольор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция.

До 3 октомври са формирани 830 акта и 3200 фиша на хора, ръководещи електрически тротинетки. Повечето наказания са от 50 лв.. Това е най-масовата санкция

Един от последните съдбовни произшествия с тротинетки в София е от края на предишния месец. 

Тогава, малко преди среднощ, 32-годишен мъж се блъска в дирек в региона на Самоковско шосе, а незабавните медици, които идват единствено установяват гибелта му.

По закон оптималната скорост, с която могат да се ръководят електрически тротинетки в градовете, може да се понижи с решение на общинския съвет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР