Над 400 души е екипът по организацията на 39-ото Монбат

...
Над 400 души е екипът по организацията на 39-ото Монбат
Коментари Харесай

Над 400 души е екипът по организацията на рали Сливен

Над 400 души е екипът по организацията на 39-ото Монбат Рали Сливен. Това заяви пред публицисти през днешния ден шефът на надпреварата Живко Минчев.

За сигурността и сигурността на състезатели и фенове ще бъдат употребявани 180 полицейски поста по цялото трасе на ралито, както и 12 специфични автомобила с 30 пожарникари от РДПБЗН. Ще има шест реаномобила с шест медицински екипа, седем автомобила Пътна помощ и 125 маршала. За техническата осигуровка ще се употребяват 42-ма съдии по трасето, осем души техническа комисия, 25 за времеизмерване, 50 радиовръзки.

За да се резервира ползата на състезателите, и тази година сме създали промени в маршрута на надпреварата, сподели мениджърът на ралито Атанас Чанев. Автомобилното съревнование ще включи в програмата си и кръг от рали-спринт шампионата на България.
Монбат Рали Сливен 2019 ще стартира в 20.30 часа на 28 юни (петък) с параден старт на площад " Хаджи Димитър " в Сливен. В събота първата скоростна права е 15 км и стартира от местността Абланово, следва втурване от местността Чуката към село Ичера. Двете скоростни прави са за участниците в рали-спринт шампионата. Най-дългата права в съботния ден е от село Раково до местността Качулка - 25 км. В Сливен вечерта ще има суперспециален стадий, който ще започва от 18.11 часа до жп-гарата в града. Награждаването за рали-спринта ще бъде от 21 часа в хотел " Спорт палас ".

В неделя надпреварата ще стартира с напълно новата права от село Трапоклово до пътен възел " Петолъчката " с дължина 11 км. Следва права с дължина 11 км от село Ичера до разклона за околност Чуката и класическо втурване на връх Българка. Най-дългата права в шампионата е " Сините камъни " с дължина 33.5 км, която е последна за надпреварата и ще носи бонус точки за състезателите. Награждаването на спечелилите ще бъде от 15.30 на площад " Хаджи Димитър ".
Петдесет и два екипажа от седем националности са подали поръчки за присъединяване в Монбат Рали Сливен, втори кръг от Българския рали шампионат и четвърти кръг от Балканския рали трофей на FIA. Има екипажи и от Гърция,Румъния, Турция, Унгария и Сърбия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР