Над 400 души бяха проверени при акция на полицията и

Над 400 души бяха проверени при акция на полицията и ...

Седем арестувани след акция на полицията и жандармерията в Белозем.


Над 400 души бяха проверени при акция на полицията и жандармерията в пловдивското село Белозем. Седем са в ареста с повдигнати обвинения. На място дойдоха вътрешният министър и главният прокурор. Мащабната полицейска операция е само дни, след като 83-годишна жена от селото беше ограбена и бита в дома си.

Пловдив

Главният прокурор увери жителите на Белозем, че до края на годината ситуацията с битовата престъпност в малките населени места ще се промени. Гешев посочи, че разчита на взаимодействието с местната власт. Призова и хората по места своевременно да сигнализират за нередности.
Иван Гешев, главен прокурор на Република България: Това, което се случи с възрастната жена е безобразие... Ако не можем да се справим с тези неща, трябва да си закрием държавата - това е безобразие към тези хора, които са работили за тая държава и сега да ги бият на тези години.
Полицията в Пловдив все още продължава разследването по случая.
Старши комисар Йордан Рогачев, директор на ОД на МВР - Пловдив: Има евентуално заподозрени, с които се работи в момента. Но не мога по категоричен начин да кажа, че те са извършителите на това деяние.
Кметове от района са категорични, че има нужда от засилено полицейско присъствие.
Виолета Петрова - кмет на Белозем: Хубаво е да се правят по-често такива акции, защото хората се страхуват.Павел Гуджеров - кмет на Раковски: Колкото повече полиция, толкова по-добре. Винаги най-важният ефект, който се постига от тези акции, е превантивният.
В рамките на днешната операция бяха проверени общо 420 души, 59 от тях - криминално проявени.
Старши комисар Йордан Рогачев - директор на ОД на МВР - Пловдив: Това, което имаме като резултати към момента, е образуваните седем бързи полицейски производства, пет от тях са за незаконен добив на дървен материал. Едното е за неистински парични знаци и другото е установяване на акцизни стоки без бандерол.
Хората от махалата заявиха, че рано тази сутрин са били изплашени от внезапното влизане на няколко полицейски буса. Местните са разгневени, че са им конфискувани дървата за огрев.

В акцията в Белозем и Шишманци днес се включиха и пътни полицаи, които провериха над 180 автомобила. Съставени са множество актове. Предстоят още подобни операции в областта.

Акция на полицията срещу битовата престъпност в три пловдивски селаАкция на полицията срещу битовата престъпност в три пловдивски села
Акция на полиция и жандармерия се провежда в селата Белозем, Чалъкови и Болярино в борбата срещу битовата престъпност. В неделя там възрастна жена беш...

Източник: bnt.bg