Над 400 деца от София, Дупница, Тетевен и Благоевград се

...
Над 400 деца от София, Дупница, Тетевен и Благоевград се
Коментари Харесай

Над 400 деца се обявиха против употребата на наркотици

Над 400 деца от София, Дупница, Тетевен и Благоевград се включиха в самодейност срещу използването на опиати.

Инициативата носи името " Red Ribbon " и е проведена от Агенция " Митници " и Департамента за битка с опиатите на Съединени американски щати в памет на Енрике Камарена, сътрудник на ДЕА, похитен и свиреп погубен от мексикански наркотрафиканти.

Мото на самодейността е " Гордей се, че не употребяваш опиати " ( " Proud To Be Drug Free " ). Тя се организира в зала " Заминаващи " на Летище " София ".

 Учениците стартират с дрогата от шести клас
Учениците стартират с дрогата от шести клас

Нов и доста рисков опиат все по-често се засича в България

" Употребата на всяко едно наркотично вещество води до взаимозависимост, която обърква вашия живот и този на околните ви. " Това съобщи началникът на отдел " Борба с наркотрафика " на Митница " Аерогара София " Стефан Бакалов.

От своя страна заместник-посланикът на Съединени американски щати у нас Андрю МакКлиърн благодари на Агенция " Митници " и чиновниците на ДЕА за организирането на събитието. " Това е осмото подред годишно събитие и ние надълбоко оценяваме упоритата работа на господин Стефан Бакалов и неговия екип от експерти всяка година ", акцентира МакКлиърн. Той също по този начин се обърна към децата, участващи в самодейността, с думите: " Да изберете живот без опиати, е едно от най-важните неща, които можете да извършите, с цел да имате щастливо, здравословно и сполучливо бъдеще. Когато стоите надалеч от опиатите, светът е открит за вас и ви предлага неограничени благоприятни условия. Обратното също е правилно: в случай че употребявате опиати, имате малко благоприятни условия и малко независимост, тъй като наркозависимостта ви управлява. Моля, запомнете, че опиатите ви лишават свободата ".

 Всеки пети възпитаник в Ловеч опитвал опиати, всеки трети - пие постоянно
Всеки пети възпитаник в Ловеч опитвал опиати, всеки трети - пие постоянно

Половината възпитаници са смесвали опиати с алкохол

Ръководителят на офиса на ДЕА в България Едуард Кофи също взе присъединяване във форума. Той изясни на подрастващите, че в днешно време на пазара има доста рискови опиати, които целят само да пристрастят хората, с цел да могат наркопласьорите да забогатеят на техен тил.

 Спецпрокуратурата упреква осем, произвеждали дрога в Сливенско
Спецпрокуратурата упреква осем, произвеждали дрога в Сливенско

Иззет е револвер със заличени номера

По време на самодейността чиновниците на Агенция " Митници " демонстрираха пред учениците по какъв начин особено подготвените им кучета Епси, Диана и Нерон откриват опиати. С гонка, сирени и специфични коли митничарите от отдела за " Борба с наркотрафика " разиграха пред младежите задържане на наркотрафиканти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР