Над 400 деца-актьори идват в Шумен за Националните театрални празници

...
Над 400 деца-актьори идват в Шумен за Националните театрални празници
Коментари Харесай

Театралните празници “Тодор Колев” събират 400 деца-актьори

Над 400 деца-актьори идват в Шумен за Националните театрални празници “Тодор Колев”. На 30 и 31 март е тяхното 13-то издание. На шуменска сцена ще бъдат показани 25 постановки от 23 училищен и детски обединения. Форумът е отдаден на 162 години от първото българско театрално зрелище, заяви Мария Йорданова, шеф на Обединения детски комплекс–Шумен, който е измежду уредниците.

Националните училищен театрални празници в Шумен са единственото по рода си събитие в България и ползата към тях пораства с всяка минала година. В актуалното издание на трите подиуми на Драматично-куклен спектакъл „ В.Друмев “ ще гостуват надарени трупи от София, Плевен, Варна, Бургас, Габрово, Русе, Нови пазар, Аксаково, Кюстендил, Разград, Търговище и шуменското село Кочово. Шумен ще бъде показан от гениите на ДГ „ Светулка “, които са най-малките участници и първи ще открият театралния конгрес с “Джуджето Дългоноско”. Участниците във фестивала ще поднесат цветя пред паметника на Тодор Колев в Градската градина на Шумен и оттова ще тръгне тяхно пъстро дефиле по бул.”Славянски”.

Фестивалът носи името на варненското софиянче от Шумен от 2016 година Негови уредници са Министерство на образованието, Национален замък на децата, Община Шумен и ОДК–Шумен.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР