Над 400 административни дела ще разгледа Върховният административен съд в

...
Над 400 административни дела ще разгледа Върховният административен съд в
Коментари Харесай

ВАС разглежда над 400 дела, свързани с извънредното положение

Над 400 административни каузи ще прегледа Върховният административен съд в открити правосъдни съвещания до края на изключителното състояние на 13 май.

Това ще се случи при прецизно съблюдаване на епидемиологичните условия.

Става въпрос за каузи, попадащи в приложение към член 3, т. 1 от Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние.

Останалите каузи, които са били планувани за разглеждане в интервала на изключителното състояние, ще бъдат прегледани до 31 юли тази година.

Достъпът на външни лица до постройката на Върховен административен съд е строго стеснен и е регламентиран със заповед на ръководителя Георги Чолаков. В правосъдните зали ще се позволяват единствено призованите по формираните каузи и техните процесуални представители. В постройката ще се влиза след стерилизация и премерване на телесната температура с регистрирани показания под 38 градуса, както и с защитни маски и ръкавици.

Призованите по формираните каузи и/или техните процесуални представители би трябвало да се явят в съда половин час преди оповестения час на съвещанието, като номерата и часовете на делата за деня ще се афишират на входа на Върховен административен съд. График на делата, планувани за разглеждане в намерено съвещание, се разгласява най-късно до четвъртък на седмицата, предхождаща датата на съвещанието, на интернет страницата на Върховния административен съд.

В трите правосъдни зали съдът и страните ще са зад транспарантни паравани. След всяко съвещание на съответния правосъден състав наложително ще се прави стерилизация на правосъдните зали.

Административни услуги или информации по делата, планувани за разглеждане в намерено правосъдно съвещание през изключителното състояние, ще се правят след авансово искане на тел. 029404337, факс 029404132, електронен адрес [email protected], или на адреса на съда посредством пощенска или куриерска услуга.

От 13 април Върховен административен съд възобновява образуването и администрирането на делата. Разпорежданията на ръководителите на отделения ще бъдат оповестени на интернет страницата на Върховен административен съд, само че ще бъдат връчвани на страните след края на изключителното състояние. Съобщения ще бъдат връчвани единствено по делата, попадащи в приложното поле на Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, а останалите - след края на изключителното състояние.

От същата дата ще бъдат обявявани към този момент направените правосъдни актове. Съобщения до страните за подлежащите на обжалване актове, за времето на изключителното състояние, ще се изпращат единствено по делата, попадащи в приложението към член 3, т. 1 от Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, а останалите ще бъдат съобщавани на страните след края на изключителното състояние. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР