Над 40 супер автомобила финишираха вчера на „Марина Диневи в

...
Над 40 супер автомобила финишираха вчера на „Марина Диневи в
Коментари Харесай

Зрелищен Финал на Премиум Рали София – Свети Влас

Над 40 супер автомобила финишираха през вчерашния ден на „ Марина Диневи " в Свети Влас по време на десетото юбилейно издание на Премиум Рали София - Свети Влас. Още в ранния следобяд яхтеното пристанище в курортното градче се извърши с туристи и запалени почитатели, които станаха очевидци на впечатляващо шоу и оспорвана борба за най-хубав тон.

Първото място в генералното класиране с 166 точки, сграбчи тимът на Porsche 911 Turbo S (991.2), който сподели безапелационни резултати. Веднага след тях на почетното второ място се подреди екипажът на Ferrari Pista с 163 точки, а третото място остана за тимът с Porsche 911 Turbo S (992) с 160 точки. Наградите бяха връчени на участниците от любимеца на българската аудитория - артистът Мариан Вълев.

Сред мощните зверове на Марина Диневи се откроиха McLaren 570S, който се слави като най-лекият автомобил в своя клас с тегло от 1,452 кг и мощ от 562 к.с. От страната на изгряващото слънце присъстваше наследникът на една легенда, а точно Toyota Supra. Към тях се причислиха Lamborghini Murcielago LP640, 16 години след представянето му, този автомобил продължава да чупи вратовете на всеки, около който мине.

Още един доста специфичен автомобил, също от Италия, а точно Ferrari Pista, няма потребност от показване, защото името е близо до българското значение на думата. Това е специфичен вид на модела 488, при който мощността на модела е увеличена до 720 к.с. и 770 н.м. въртящ миг и 91 кг по-лека от общоприетия модел. " Талисманът " на Сезон 2022 е Ferrari Roma, възложен от автомобилния сътрудник на Ралито Eurolink, който събра погледите на всички посетители и фенове.

Тази година участниците премериха конски сили на писта Intercity Istanbul Park, която беше част от Формула 1 през 2021 година. Дълга е 5.33 километра и включва 14 завоя, като най-острият от тях е единствено с радиус от 15м, а старт-финалната права е с дължина от 650 метра. Битката за първото място на пистата се оказа по-ожесточена от всеки път, защото нищо не беше решено до самия завършек на сесията отредена за участниците.

Два екипажа с Mercedes AMG GTR и Porsche 911 GT3 RS непрестанно си разменяха първа и втора позиция като времето постоянно беше в границите на 1-2 десети от секундата. Времената на пистата започнаха от 2:29 и в продължение на сесията участниците съумяха да доближат до времена в обсега на 2:09. Безапелационният победител в time attack конкуренцията излезе екипажът на Mercedes AMG GTR с време от 2:08,98.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР