Над 40 сигнала в рамките на по-малко от 15 минути

...
Над 40 сигнала в рамките на по-малко от 15 минути
Коментари Харесай

Над 40 сигнала са подадени до полицията и пожарната в Шумен след силната буря

Над 40 сигнала в границите на по-малко от 15 минути са признати в дежурните елементи на пожарната и полицията в Шумен след мощна стихия в района, заяви представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Ася Йорданова.  

По думите ѝ са признати сигнали за паднали дървета на разнообразни места в Шумен, на основния път Шумен-Бургас, в региона на село Дибич, където придвижването е лимитирано и затруднено. Получени са сигнали за паднали дървета и сред шуменските квартали „ Макак “ и Мътница “, както и сред селата Средня и Новосел.

Мобилизирани са всички екипи на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” в Шумен, сигнали има и за скъсани кабели, прецизира Йорданова и приканва водачите да карат деликатно.

Приет е сигнал за паднало дърво и в региона на Градската градина на Шумен. По първични данни е потърпевша жена, която била под него. Спасителен екип съумял да я извади и да я качи в кола за спешна помощ.

Откарана е за обзор в шуменската болница. Към момента няма информация за положението ѝ, добави Йорданова. 

Полицейски чиновници, които са пътували с цел да поемат защитата на секции са оказали подпомагане за почистване на голям брой паднали дървета на пътното платно преди село Илия Блъсково. В почистването са се присъединили и хора, които са пътували с леките си коли. Един от тях е оказал помощ с моторна резачка, преместени и нарязани са по-големите клони и дървета. Пътят е измит и обезопасен, оповестява още Йорданова и благодари на хората, които са помогнали в разчистването.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР