Над 40 процента ръст на чуждите туристи се очаква у

...
Над 40 процента ръст на чуждите туристи се очаква у
Коментари Харесай

Сезонът по Черноморието е открит, почивка у нас излиза двойно по-евтино от Гърция

Над 40 % растеж на непознатите туристи се чака у нас това лято. Това сподели шефът на Института за разбори в туризма Румен Драганов в предаването " България заран ".

По думите му най-вече туристи у нас се чака да дойдат обичайно от Израел, Англия, само че и от Средния Изток.

" Не сме обезпокоени за летния сезон. За първите три месеца от годината сме на 27-о място като дестинация в света, имахме такива растежи и в края на предходната година ", посочи Драганов.

По думите му София, Пловдив, Велико Търново, Варна и Бургас към този момент регистрират повече туристи от предходната година.

Румен Драганов започва и цитира английско проучване, съгласно което България е преди всичко като най-изгодно място за пътешестване, дружно с гръцкия курорт Мармарис. Същото проучване показва, че повишаването в туристическия отрасъл у нас е 7,9%, до момента в който в Гърция цените са двойно по-високи от тези в България.

По данни на Института за разбори в туризма в Гърция тази година се чака да има 630 хиляди пътувания на българи, до момента в който навътре в страната се чака пътуванията да бъдат 6 млн.

" Само за май има над 1,5 млн. пътувания на българи в България. 6,4 пъти повече пътуват българите някъде в страната в края на предходната година ", разяснява Драганов.

Той добави, че за първи път май месец е доста натоварен.

" Ваканционният сезон по Черноморието потегли още след великденските празници, още когато бяха отворени хотелите през април. Курортът " Св. св. Константин и Елена " се трансформира в целогодишен поради минералните води. Поморие, Ахелой - там, където има целогодишен, се употребява спа и уелнеса. Морето работи ", заключи Драганов пред Bulgaria On Air.

Той разяснява и неналичието на фрагменти в туризма. Дрганов обаче посочи, че това е проблем в международен мащаб. " Кадри за туризма няма даже за Индия, откъдето желаеме да приемем работна ръка ", изясни Драганов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР