Над 40% от нарушенията на пътя през 2018 г. са

...
Над 40% от нарушенията на пътя през 2018 г. са
Коментари Харесай

Над 40% от нарушенията на пътя през 2018 г. са били заради превишена скорост

Над 40% от нарушаванията на пътя през 2018 година са били поради превишена скорост. От началото на годината на пътя са починали над 250 души, а в летните месеци се чака увеличение на случаите с към 20%. В обичайното към този момент изследване - показател за безвредно шофиране, тази година участваха над 56 хиляди български водачи, с цел да се дефинират по-точно рисковете в държанието на водачите.


Липсата на приемливост и непризнаването на грешките е измежду най-големите проблеми при бълграските водачи.
Малина Крумова, държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата ": Българинът за втора поредна година дефинира себе си като един ниско рисков лидер, само че в същото време заобиколен от извършители и високо рискови водачи. Бойко Рановски, изпълнителен шеф на ИА " Автомобилна администрация ": От гледна точна на администрацията, която управлявам, е извънредно значимо да намерим метода, по който можем да влияем на държанието на водачите. Било то при образованията, изпитите или най-после при контрола на пътя. За да можем да бъдем всички дружно в изгода за възстановяване на сигурността по пътищата.
През 2018 по пътищата на страната са починали над 611 души, а 8500 са ранени. Статистиката сочи, че в България в произшествия умират сред 1 и двама души дневно. Най-честата причина са грешките, които водачите позволяват.

Яна Спасова, представител на компанията провела изследването: Най-лекият вид неточности са пропуските, които постоянно се случват поради недостиг на внимание.
Вторият вид неточности, това са по-сериозните, които са резултат от непознаване на разпоредбите.

Третият вид към този момент са нарушаванията - т.е. съзнателно или несъзнателно нарушение на закона.

Само за предходната година 530 000 извършители са хванати с превишена скорост. А общият брой на нарушаванията е над един милион и 300 хиляди. Освен държанието на водачите, от голяма важност за сигурността са и инфраструктурата, транспортните средства.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР