Над 40 обаждания от граждани, търговци, счетоводители, адвокати, банки, вещи

...
Над 40 обаждания от граждани, търговци, счетоводители, адвокати, банки, вещи
Коментари Харесай

Годишните отчети и декларациите за липса на дейност са горещите въпроси към Агенцията по вписванията

Над 40 позвънявания от жители, търговци, счетоводители, юристи, банки, движимости лица са постъпили на телефонната линия на Търговския указател за един ден. Това оповестиха от Агенцията по вписванията, която откри парещ телефон.

Най-често задаваните въпроси са свързани с годишните финансови доклади и декларациите за липса на активност по Закона за счетоводството, периодите за подаване на които изтекоха в края на юни и в края на септември. Например: Кой е заявителят на ГФО, когато нотариално завереното пълномощие е в интерес на счетоводна адвокатска фирма с двама шефове, които я съставляват поотделно? За заявител се смята представляващият счетоводната адвокатска фирма, подписал заявката - на хартия или с електронен автограф, от него следва да бъде подадена декларацията за правота и той да попада като съставител в годишния финансов доклад.

Имало е и питания, свързани с производството по назначение на движимости лица. Например: Как да се смени към този момент назначено експерт и дали това не може да бъде направено служебно от регистъра? Смяната може да стане по два метода – по самодейност на самото експерт или на поискалия оценка на непаричната вноска, е отговорът. Търговският указател не работи служебно и не се самосезира, интензивно постоянно би трябвало да е заинтригуваното лице, прецизират от организацията.

Горещата линия  - 02/9486192 - ще е отворена и на 20 декември , от 09 ч. до 17 часа.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР