Над 40 на сто от българите твърдят, че не са

...
Над 40 на сто от българите твърдят, че не са
Коментари Харесай

Проучване: Над 40 на сто от българите не смятат да се ваксинират

Над 40 на 100 от българите настояват, че не са имунизирани и няма да се имунизират. Това демонстрира в границите на ежемесечната самостоятелна изследователска стратегия на „ Галъп интернешънъл болкан “, предава.

Проверено бе и отношението към имунизациите – в миг, в който се отбелязва начало на растеж на регистрираните случаи на ковид у нас. Ваксиниран/а съм с една доза от ваксина против ковид, споделят 4,2% от българите. Ваксиниран/а съм с две дози от ваксина против ковид, настояват 16,7%, или общо към 900 хиляди души от общо към 5,5 милиона трайно живеещи у нас пълнолетни – както сочи и формалната статистика.
 Доц. Ангел Кунчев: Следващата вълна на COVID-19 ще е на неимунизираните и младите Доц. Ангел Кунчев: Следващата вълна на COVID-19 ще е на неимунизираните и младите
„ Съгласен съм с извода на гръцкия здравен министър – идната вълна ще е на неимунизираните. Аз бих добавил и на младите...

Не съм ваксиниран/а, само че ще се имунизирам против ковид, дават отговор 27%. Не съм ваксиниран/а и няма да се имунизирам против ковид, споделят 41,8%. Около една десета се затрудняват да отговорят. Данните, несъмнено, са декларативни, само че, както се вижда, на практика се покриват с формалната информация.

Сравнително високо число на отводи от имунизация се дължи на сложни фактори, като не на последно място евентуално идва и високият дял на преболедувалите у нас. Делът на отказващите имунизация преди миналата вълна на вируса беше 48%, т.е. малко по-висок спрямо юли.

Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Изследването е извършено „ лице в лице “ с таблети сред 30 юни и 7 юли измежду 1010 пълнолетни българи. Абсолютната оптималната неточност е ±3,1% при 50% дялове. 1% от цялата извадка се равнява на към 55 хиляди души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР