Над 40 милиона лева инвестиции ще бъдат вложени през 2019

...
Над 40 милиона лева инвестиции ще бъдат вложени през 2019
Коментари Харесай

Кметът на Мадан: Идват инвестиции за над 40 млн. лв.

Над 40 милиона лв. вложения ще бъдат вложени през 2019 и 2020 година в община Мадан, регистрира кметът Фахри Молайсенов. В бюджета за тази година са заложени вложения, съобразени с потребностите във всички сфери и действия в общината, на стойност 13 500 262 лева

Отделно 22.7 млн. лева без Данък добавена стойност /27 240 000 лв. с ДДС/ са в допълнение привлечени с планове на общината по Оперативна стратегия " Околна среда ", Програмата за трансгранично съдействие ИНТЕРРЕГ V-A Гърция - България 2014-2020, Европейската стратегия за Развитие на селските региони и други програмни донори.

" Част от плановете са с двугодишен период на осъществяване. През тази година от средствата, заложени в финансовата стратегия, и по планове ще се осъществят голям брой инфраструктурни планове. Ще се изградят нови и ще се рехабилитират общо 22 км водопроводи, ще се извърши покриване на част от речното корито в общинския център, ще се изградят 95 паркоместа пред болничното заведение в Мадан. Във всички 44 обитаеми места в общината ще се работи по рехабилитация на уличната мрежа. Навсякъде сме заложили да се направи по нещо значимо. Ще се изградят и четири нови резервоара за вода, както и три помпени станции ", сподели Молайсенов.

В момента на районното хранилище се осъществя огромен план, който е на стойност 9 039 369 лв. по Оперативна програма " Околна среда ". Там следва построяването на компостираща апаратура и апаратура за авансово отнасяне на битови боклуци, заложено е и доставка на техника, която да прави събирането, съдове за боклук. Проектът би трябвало да завърши до 20 октомври 2020 година

Бюджетът на община Мадан бе признат преди седмица с цялостно единогласие.

" Това е най-големият бюджет, който има в историята си община Мадан. Общината няма заеми и не планува да взема такива през настоящата година. Данъците и таксите остават на същите равнища от миналата година като се изключи тези изисквани с промените на Закона за локални налози и такси, които визират МПС. Изпълнението на приходите към 31 декември 2018 година на имуществени и други налози възлиза на 108.67% ", уточни Молайсенов.

Поройните дъждове в последните дни са основали проблеми на доста места по уличната и пътна мрежа в общината. Най-сериозни вреди има в Петров дол, Купен, Дишлийци, Касаб, Равнил и Боровина. В Равнил свлачище е подкопало къща. В Боровина са унищожени вътрешни улици, подпорни стени и ливади, заяви кметът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР