Над 40 майстори от близо и далеч ще се съберат

...
Над 40 майстори от близо и далеч ще се съберат
Коментари Харесай

40 майстори превземат Етнографския

Над 40 майстори от близо и надалеч ще се съберат в Регионалния етнографски музей за 13-ото издание на „ Седмица на занаятите “, което ще се организира сред 24 и 30 юни.

Истинска чаршия от занаятчийски работилници ще се оформи под вековната черница и към бухналите чимшири в двора на красивата Куюмджиева къща, където майсторите от другите занаяти ще се надпреварват да покажат своя професионализъм.

За посетителите и гостите събитието ще бъде самобитна школа, посредством която искащите могат да се допрян до тайните на старите технологии. Всеки ден в границите на седмицата сред 24 и 30 юни ще има проведени занаятчийски работилници по грънчарство, плъсти, дърворезба, бродерия и така нататък Там на място участниците ще могат да опитат да изработят нещо сами, а измайстореното със лични ръце си има свое обаяние и магия. За децата това ще бъде същинско странствуване към нови познания и умения, което сигурно ще бъде запомнено.

Събитието ще се организира под патронажа на ЮНЕСКО и е включено в културния календар на града. Партньори са Клуб „ Приятели на РЕМ - Пловдив ”, Задругата на майсторите на национални художествени занаяти - Пловдив и Регионална занаятчийска камара - Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР