Над 40 известни личности от Европа и САЩ подписаха открито

...
Над 40 известни личности от Европа и САЩ подписаха открито
Коментари Харесай

Американски и европейски учени подкрепиха Договора между Македония и Гърция

Над 40 известни персони от Европа и Съединени американски щати подписаха намерено писмо в поддръжка на Договора сред Македония и Гърция за разрешаване на разногласието за името.

Писмото е оповестено в днешния брой на английския вестник " Гардиън ". Под него са се подписали професори и учини от университетите в Лондон, Бъркли, Болоня, Ню Йорк, Варшава, Кеймбридж, както и членове на Европейския парламент. Според тях " договорът почита достоинството и на двата народа и тяхното право на самоопределяне и показва волята на двете страни за спокойно общуване ".

" Този Договор ясно разграничава политическите, историческите и културните граници сред класическата гръцка Македония и днешна, към този момент Северна Македония ", акцентират учените.

Европейските и американските учени признават, че и " в двете страни съществуват екстремисти и радикални детайли, които са против Договора ".

" В тези сериозни времена, когато Европа е изправена пред десния шовинизъм и расизъм и заплахата от ревизионистки прояви на Балканите и Европа, които разделят хората на " предатели " и " патриоти ", през днешния ден е належащо да бъдат подкрепени повече от всеки път тези, които поемат риска за помиряване. Ние поддържаме този почтен контракт и призоваваме всички страни да изпълнят своята част от него ", се споделя още в писмото, публикувано от " Гардиън ". /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР