Над 40 броя земетресения са засечени само за 5 дни

...
Над 40 броя земетресения са засечени само за 5 дни
Коментари Харесай

Буря от земетресения вилнее в пълни с българи курорти в Турция

Над 40 броя трусове са засечени единствено за 5 дни в окръг Мугла, където са ситуирани и по-голямата част от егейските курорти на Турция Бодрум, Мармарис и Фетие.

Само в понеделник едно след друго се развихриха 3 трусове с магнитуд сред 4.1 и 3.2 по Рихтер. Масово земетресенията са станали след 19-ти април, а по това време бе оповестена и „ земетръсна стихия “.

Истанбулската обсерватория Кандили осведоми, че хората не би трябвало да преглеждат обстановката и бурята, като предвестител на едно огромно земетресение. Те успокояват, че не е наложително да се случи такова и нямат такива

Д-р Рамазан Демирташ изясни, че така наречен стихия в действителност е огромен брой трусове, които засягат дребна област за дребен интервал от време, да вземем за пример от дни до няколко седмици.

От Кандили акцентират, че няма място за суматоха и бурите нямат директна връзка със задаващо се огромно земетресение. Те допълват, че земетръсните стихии се появяват главно на такива дълбочини, които предпоставят да са с дребен – до междинен интензитет. Те се случват главно като резултат от нараснало налягане, което се поражда от течности в кухините в земната кора.

След всяко по-сериозно земетресение се следи вторична интензивност.

Въпреки, че трудовете са по-леки, хората живеят в боязън след опустошителното земетресение в Турция и Сирия от 6-ти февруари тази година.

Инфо: blitz.bg

 

Тагове: Турция земетресения Бодрум Мармарис Фетие Кандили обсерватория new
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР