Над 4 млн. лв. доход са декларирали собственици, които предоставят

...
Над 4 млн. лв. доход са декларирали собственици, които предоставят
Коментари Харесай

НАП погна Airbnb, събра недекларирани 4 млн. лв.

Над 4 млн. лева приход са заявили притежатели, които дават недвижими парцели за настаняване на туристи посредством платформата Airbnb, оповестяват от Националната организация за приходите.

Национална агенция за приходите получава посредством данъчната администрация на Ирландия информация за всички български консуматори, отдавали за кратковременен наем парцели в платформата Airbnb - парцелите и техните адреси и размера на платените от тях комисионни за посредническата услуга на платформата. На база получена информация за интервала 2015 Ц 2019 година са почнали производства, в хода на които лицата непринудено са заявили приходи в размер над 4 млн. лева

При краткосрочно даване на недвижими парцели посредством онлайн платформи се дължат избрани налози (патентен налог, или налог върху приходите на физическите лица, или корпоративен налог, или ДДС) и осигурителни вноски. Тази активност съставлява хотелско настаняване, като в множеството случаи се дефинира като комерсиална по смисъла на Търговския закон (ТЗ) и предстои на наложителна регистрация по ЗДДС за така наречен доставки на услуги, данъкът за които е дължим от получателя, напомнят от приходната организация.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР