Над 4 млн. лева са средствата, необходими в спешен порядък

...
Над 4 млн. лева са средствата, необходими в спешен порядък
Коментари Харесай

Над 4 млн. лева трябват спешно за възстановяване на щетите в Смолянска област

Над 4 млн. лв. са средствата, нужни в незабавен порядък за възобновяване от бедствието в Смолянска област. Това заяви за БНР регионалният шеф Стефан Сабрутев:

„ Проблемът с електрическото зареждане си остава, работи се, най-тежко е в община Баните - има най-вече обитаеми места без електричество, уповавам се до края на деня да бъдат отстранени огромна част от повредите.

В община Смолян е анулирано бедственото състояние, в другите общини – към момента не.

За десетки милиони са вредите, които са нанесени и които в по-дългосрочен проект би трябвало да се отстранят ".

Пети ден Смолянска област е в отчасти бедствено състояние след изобилния дъжд, минал в сняг, който аргументи голям брой повреди по електропреносната мрежа и остави десетки селища без ток за няколко денонощия. По информация на EVN остават към 20 селища, на които би трябвало да бъде възобновено електрозахранването.

В община Мадан без ток са 9 села, в община Баните - 6 обитаеми места, в Рудозем без ток е село Мочуре, само че още три села са с отчасти електрозахранване - Витина, Рибница и Поляна.

До края на деня се чака бедственото състояние в Рудозем да бъде анулирано.

Днес бе анулирано и частичното бедствено състояние в община Смолян, само че към момента има селища без ток.

В петък в Смолян на посещаване ще пристигна заместник-министърът на труда и обществената политика Лазар Лазаров, с цел да изясни на място по какъв начин ще се подкрепят засегнатите фамилии. До този миг те са 23. Помощта ще бъде финансова и с хранителни артикули.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР