Над 4 милиона лева са приходите от нощувки на туристи

...
Над 4 милиона лева са приходите от нощувки на туристи
Коментари Харесай

Над 4 млн. лв. са приходите от нощувки на туристи в Пловдивско

Над 4 милиона лв. са приходите от нощувки на туристи в Пловдивска област през месец юни. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пловдив Валентин Точев, основен специалист в Териториално статистическо бюро – Юг. По думите му осъществените доходи от нощувки на непознати жители през юни са 1,9 млн. лв., а от български – 2,2 млн. лв..
В съпоставяне със същия регистриран интервал на предходната 2016 година е записано понижение на приходите от нощувки като цяло с 1 %, като от непознати жители то е с 2,9 %, до момента в който от български жители се следи нарастване с 0, 8 %.
„ Общата претовареност на леглата в местата за настаняване през юни е 36,3 %, като тя е най-висока в местата за настаняване с 4 и 5 звезди – 45, 1 %, следвана от тези с 3 звезди – 41,2 % и с 1 и 2 звезди – 22,6 %.
Като цяло заетостта на леглата се усилва по отношение на юни 2016 година с 2.8 процентни пункта. При местата за настаняване с 3 звезди имаме понижение е с 0,8 процентни пункта, до момента в който при тези с 4 и 5 звезди имаме нарастване с 8,3 процентни пункта. При останалите с 1 и 2 звезди няма смяна “, изясни Валентин Точев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР