Над 4 години - толкова измина от първата и до

...
Над 4 години - толкова измина от първата и до
Коментари Харесай

Време ли е за втория скалп на №1? Григор срещу Надал в Пекин!

Над 4 години - толкоз измина от първата и до този миг единствена победа на Григор Димитров над настоящ №1 в света. Сцената на това знаменателно събитие бе Мастърса в Мадрид, а в жертва на българина се трансформира тогавашния най-хубав Новак Джокович.

По това време пък Григор бе под №28 в международната класация и към момента единствено загатваше за огромния си капацитет. Оттогава Димитров нееднократно игра с №1 в класацията, само че успеха непрекъснато се изплъзваше.

В днешния съботен ден ракета №1 на България получава нов огромен късмет да детронира тенисиста, който е на върха на спорта все още. В Пекин Димитров се изправя против Рафа Надал, който през тази година потвърди, че към момента е измежду най-големите в спорта, спечелвайки две трофеи от Големия шлем - Ролан Гарос и Ю Ес Оупън.

И все пак, сега наподобява по този начин като че ли Григор има по никакъв начин не дребни шансове да реализира една от най-големите победи в кариерата си. Цената на триумфа би била място на финала на шампионата от категория АТП 500 и нови значими точки, които ще приближат българина още повече до постигането на неговата цел - присъединяване на финалния Мастърс на осемте най-хубави в Лондон.

През тази седмица Димитров показва, че едномесечната пауза не е повлияла отрицателно на формата му, а даже в противен случай. Началото бе мъчно с три сета против Дамир Джумхур, само че по-късно показаното единствено може да дава очаквания на българските тенис почитатели. Тежък противник като Хуан Мартин дел Потро бе преодолян с впечатляваща психическа резистентност, увереност и централизация във значимите моменти. Същото се отнася и за мача с Роберто Баутиста Агут, който мина през три сета, само че още веднъж класата и желанието на Григор в основните моменти бяха решаващи.

Григор унищожи Агут и е на полуфинал в Пекин

В същото време Надал имаше огромни проблеми още в първия си мач, в който трябваше да отразява два мачбола преди да победи Лука Пуй в три сета. Последваха два триумфа в по два сета над Карен Хачанов и Джон Иснър, само че нито един от тях не би могъл да окаже съпротивата, на която е кадърен Димитров.

Кошмарът на Гришо се сбъдна, време е за епизод 10-и с Надал

Ако гледаме статистиката от мачовете сред двамата Григор надали би могъл да се надява на доста - от 9 мача Матадора е спечелил 8. Спомняте ли си обаче единственият триумф на българина? Той се случи тъкмо в Пекин преди тъкмо една година - на 7 октомври 2016! Тогава с съвършен тенис Гришо смаза противника с 6:2, 6:4, с цел да стигна в следствие до финала. И в случай че това не е прелестно предвещание!?

Последният мач сред двамата пък съгласно доста експерти е най-качественият въобще през 2017 година. Става дума за епичния полуфинал на Аустрелиън Оупън, траял 5 часа и 5 сета на свръхестествен тенис, в който Надал победи след 6:3, 5:7, 7:6(5), 6:7(4), 6:4.

Надал: Трябва да играя най-хубавия си тенис, с цел да имам шансове против Григор

Дали тъкмо в Пекин няма да станем очевидци на реванш за това мъчително проваляне? Едно е несъмнено - ще следим трогателен мач, изпълнен с първокласен тенис и превъзходни разигравания. А в края спечелилият ще е единствено един.

Хубавата вест е и че дуелът е в превъзходен за наблюдение час - 11,30. Големият мач ще се излъчва в ефира на Mtel Sport 1 като студиото преди него започва към 11,15.

Григор: Знам какво да направя, желая да удрям Надал
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР