Над 4,8 милиона случая на заразяване с коронавирус и над

...
Над 4,8 милиона случая на заразяване с коронавирус и над
Коментари Харесай

СЗО: Спад от 12% на новите случаи на коронавирус за седмица

Над 4,8 милиона случая на заразяване с ковид и над 85 000 смъртни изхода са регистрирани през миналата седмица в света. Спрямо миналата седмица заболеваемостта се е намалила с 12 %, а смъртността - с 5 %, заяви Световната здравна организация (СЗО).

През миналата седмица заболяваемостта е повишена единствено в Западно-тихоокеанския район (с 4 процента), до момента в който в Европа броят на новите случаи е понижен с 26 %, в Източното Средиземноморие - с 22 %, в Югоизточна Азия - с 12 %. Понижението в Африка е 4 %, в Северна и Южна Америка - с 3 %.

Смъртността се е нараснала в Югоизточна Азия (със 7 процента) и Западно-тихоокеанския район (с 4 процента), само че е намаляла в Европа (с 16 процента), Източното Средиземноморие (с 16 процента), Африка (9 процента), Северна и Южна Америка (7 процента).

По-силно заразният вариант на ковид В1.1.7, който в началото бе открит във Англия, към 18 май е открит в 143 страни, а в още 8 се правят инспекции за съществуването му. Вариантът В1.351, открит в Република Южна Африка, е доказан в 96 страни, а разновидността Р.1, засечен в началото в Бразилия и Япония - в 58 страни.

Като " вид, пораждащ безпокойствие " СЗО преглежда и откритият в Индия през октомври B.1.617, който има три подвида, открити надлежно в 41, 48 и 5 страни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР