Над 4 500 жители на общините Панагюрище и Стрелча подкрепиха

...
Над 4 500 жители на общините Панагюрище и Стрелча подкрепиха
Коментари Харесай

Жителите на Панагюрище и Чепеларе бранят районните си съдилища

Над 4 500 поданици на общините Панагюрище и Стрелча поддържаха подписката до Висшия правосъден съвет против закриването на районния съд в Панагюрище.

Адвокат Петър Мулешков, представител на инициативния цивилен комитет в Панагюрище съобщи пред БНР следното: " Няма причини. Аз съм правист, и в Инициативния комитет множеството са адвокати. Е, не намираме причини рационални за това да ни закрият съда ".

Сдружение „ Заедно за Чепеларе “ внася подписка и мнение във Висш съдебен съвет против закриването на Районния съд в града. Над 900 души от общината са се подписали срещу трансформирането му в териториално поделение към Районния съд в Смолян.

" Висш съдебен съвет, нито взема поради, нито разисква действително възраженията на засегнатите, а вместо това голословно упорства, че няма да засегне правата им. Модел 4 е определен и без прелиминарен разбор на социално-икономическите последствия от плануваната промяна ", сочат от локалното съдружие. Подписката и мнението са адресирани до министъра на правораздаването и до омбудсмана на Република България.

И кметът на Трън Цветислава Цветкова и ръководителят на Общинския съвет Бойчо Харалампиев възразяват против трансформирането на Районния съд в Трън в териториално поделение към Районен съд - Перник.

Така съгласно тях ще се ограничи действителния достъп до съд и правораздаване на всички поданици на общината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР