Над 4,5 процента е ръстът на туристите в зимните курорти през

...
Над 4,5 процента е ръстът на туристите в зимните курорти през
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Има ръст на туристите в зимните курорти през декември

" Над 4,5 % е растежът на туристите в зимните курорти през месец декември в съпоставяне със същия интервал на предходна година ", сподели във Варна министърът на туризма Зарица Динкова. Тя посочи, че най-сериозно е нарастването при гостите от Турция – близо 22 на 100.

По думите ѝ има растеж и при туристите от другите ни прилежащи страни – Румъния, Северна Македония, Сърбия, Гърция. Министърът уточни още, че има и растеж на туристите за градски и уикенд туризъм у нас, като съществено нарастване бележат гостите от Испания и Италия.

Във Варна министър Динкова показа новата стратегия за подкрепяне на черноморските общини, като акцентира, че за пръв път се осъществя такова партньорство сред министерството, локалните управляващи и бизнеса. Тя напомни, че по програмата ще бъдат финансирани общо 21 плана. От общия бюджет – близо 5 милиона лв., общините във Варненско са спечелили към 2 милиона лева

" Държавата финансира 60 на 100 от цената на плана ", добави още Динкова. Тя посочи, че програмата е пилотна и се обмисля през тази година да бъде разширена още.

По повод подготовката за идния летен сезон министърът уточни, че ще инициира среща с нейните сътрудници от министерствата, имащи отношение към работата на бранша. По думите ѝ в диалога за навременното разрешаване на възможни проблеми за бранша присъединяване могат да вземат министрите на районното развиване, опазването на здравето, околната среда.

На въпрос дали счита, че ще бъде наранена от идните през март рокади в кабинета Динкова отговори, че е в него по покана на премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел, от които досега е срещала единствено цялостна поддръжка. Ще уважа всяко тяхно решение, давам най-хубавото от себе си в работата си и ще продължа да го върша, добави Динкова.

Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР