Над 4 340 000 са потвърдените случаи на коронавирус в

Над 4 340 000 са потвърдените случаи на коронавирус в ...

Над 4 340 000 души с коронавирус в света, близо 293 000 починали.


Над 4 340 000 са потвърдените случаи на коронавирус в света, а близо 293 000 са починалите. Над 1 602 000 са излекуваните хора.

Сред най-тежко засегнатите страни са Съединените щати, Испания, Русия и Великобритания. В много страни започна облекчаване на мерките, наложени заради борбата с Ковид-19.

В Съединените щати, се очаква до август месец 147 000 души да станат жертва на вируса. Един от водещите експерти по инфекциозни болести към Белия дом, д-р Антъни Фаучи, предупреди за "ненужно страдание и смърт", ако страната бъде отворена прекалено рано.

Великобритания разрешава от днес на гражданите си да излизат навън за спорт или разходки в обществени паркове. Хората, които живеят заедно, вече ще могат да прекарват време на открито със свои познати, приятели или роднини, които живеят на друг адрес. От днес започват работа строителните фирми и различни сектори на промишлеността. Властите призовават възможно най-малко да се ползва общественият транспорт. Мерките се смекчават само в Англия, но засега не и в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия.

Австрия възнамерява да смекчи част от граничния контрол с Швейцария до няколко дни, а всички контролни мерки по границата трябва да бъдат отменени до юни.

Португалия планира след месец да отвори хотелите и плажовете. Страната силно се нуждае от приходите от този сектор.

Днес ЕК трябва да издаде указания и препоръки към туристическия бранш, за да стане ясно кога и как ще може да се пътува между страните членки.

Източник: cross.bg