Над 37 000 души са се възползвали от програмата на

...
Над 37 000 души са се възползвали от програмата на
Коментари Харесай

37 000 души отидоха на рехабилитация по програма на НОИ

Над 37 000 души са се възползвали от програмата на Национален осигурителен институт за профилактика и рехабилитация през тази година, показват данните на института.

Усвоените средства към началото на декември т.г. са над 18,5 млн. лв., показват от Национален осигурителен институт.

Паричната помощ се дава еднократно в границите на една календарна година, като продължителността е 10 дни. За тази година плануваните средства са над 22 млн. лева, които се обезпечават от бюджета за държавно и публично обезпечаване.

Право на такава парична помощ имат хората, които са здравно обезпечени през последните 6 месеца, както и хора с ТЕЛК и НЕЛК.

Рехабилитацията включва медицински процедури, а в пакета е включена и храна. Не повече от общо 4 съществени диагностични и лечебни процедури на ден влизат в пакета. Частична парична помощ в размер на 7 лева за един храноден; предел за една нощувка - последна цена в размер на 20,70 лв., бяха нормативните условия за тази година, при които се извърши финансирането.

От провелите профилактика и рехабилитация лица с максимален условен дял са тези със болести на опорно-двигателния уред – 69,51%, и на периферната нервна система - 25%.

Най-голям е относителният дял на хората, употребили рехабилитация, над 51-годишна възраст - 70,54%. От употребилите паричната помощ лица 61,53% са дами.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР