Над 36,8 млн. лв. без ДДС (или 44 млн. с

...
Над 36,8 млн. лв. без ДДС (или 44 млн. с
Коментари Харесай

36,8 млн. лв. влагат в гара Синдел

Над 36,8 млн. лева без Данък добавена стойност (или 44 млн. с ДДС) влага Националната компания „ Железопътна инфраструктура “ за развиването на гара Синдел.
В рамките единствено на няколко дни Компанията е сключила два контракта. Единият е за преустрояване на коловозно и стрелково развиване на гара Синдел Разпределителна, като част от план „ Удвояване и електрификация на железопътната линия Карнобат-Синдел “.
За реализатор след извършена процедура е определена компанията „ ВДХ “ АД (бившата „ Водстрой – 98 “). Договорът й е на стойност 21 314 243 лева.без Данък добавена стойност (над 25,5 млн. лева с ДДДС).
Гара Синдел Разпределителна е основна по жп линията София - Мездра - Горна Оряховица - Каспичан - Синдел – Варна, със прилежащи гари Провадия и Варна.
Тя е основна и по жп линията Илиянци - Карлово - Тулово - Дъбово - Зимница и Карнобат - Комунари - Синдел - Варна фериботна, със прилежащи гари Юнак и Варна фериботна.
Преустройството на коловозно и стрелково развиване на гара Синдел ще се извърши в изискванията на цялостно спиране на влаковото придвижване и с потреблението на влакови и електрически „ прозорци “, които са избрани в конкурсната документи.
Другата поръчка е за планиране, доставка и създаване на маршрутно-компютърна концентрация в гара Синдел. За неин реализатор е определен интернационалния консорциум „ Железопътна сигурност Синдел “. Участници в него са българските компании „ Гигастрой “ ООД и „ Инново Дивелопмънт България “, швейцарската „ Бер Железопътна Безопасност “ АД и украинското „ Частно акционерно сдружение „ Северодонецко научно-производствено обединяване „ Импулс “.
Договорът тук е на стойност 15,5 млн. лева без Данък добавена стойност (18,6 млн. лева с ДДС).
В момента гара Синдел разпределителна е съоръжена с маршрутно-релейна концентрация вид WSSB. Тя е с интензивна влакова и маневрена активност в шест посоки. Начална гара е за товарни и пътнически влакове. Сигнализацията й е вид БДЖ - елементарна, с немска оптика.
Целта на плана, което е предоставен, е да се подсигурява високо равнище на сигурност на влаковото и маневрено придвижване в сектора посредством актуалните механически средства на осигурителната техника и свеждане до най-малко на въздействието на субективния фактор.
Предвидена е опция за основаване на интерфейси в маршрутнокомпютърната концентрация, позволяваща бъдещо надграждане на диспечерско ръководство от обединен диспечерски център за ръководство на придвижването на влаковете за сектора от София. Чрез тях се чака да се реализира дейно ръководство на трафика на влаковете и в допълнение съкращаване на експлоатационния личен състав в сектора.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР