Над 350 военни и 40 единици техника се включиха в

...
Над 350 военни и 40 единици техника се включиха в
Коментари Харесай

Aрмията се включи в ремонта и охраната на границата с Турция

Над 350 военни и 40 единици техника се включиха в защитата на границата с Турция и Гърция, където ще оказват помощ на Министерство на вътрешните работи да се оправи със засиления напън.

Сухопътните войски ще ремонтират и оградата по границата с Турция и пътната инфраструктура в региона, оповестиха от пресцентъра на МО.

20 военнослужещи от състава на 55-и инженерен полк със 7 профилирани машини започнаха работа по възобновяване на целостта на оборудването в региона на РДГП “Елхово “.

Именно военните построиха сами първите 30 километра от оградата във към този момент далечната 2014 година, като тогава имаше серия кавги.

След това оборудването стартира да се строи от частни компании, като цената на километър се оказа към този момент в пъти по-висока със съществени подозрения за злоупотреби и далавери.

Правителството отпусна спомагателни разноски по бюджетите на министерствата на защитата и вътрешните работи поради предстоящата мигрантска рецесия.

Министерство на вътрешните работи ще получи 37 млн. лв. в допълнение тази година. И настрана 5 млн. лв. за ремонт на оградата по границата с Турция. От скоро вътрешното министерство пое стопанисването на оборудването от регионалните шефове.

Оградата се нуждае от стабилен ремонт, тъй като на доста места е пропаднала, има дупки по нея и обрасла с растителност.

Военното министерство пък ще получи до 25 млн. лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР