Над 350 служители на Министерството на вътрешните работи (МВР) от

...
Над 350 служители на Министерството на вътрешните работи (МВР) от
Коментари Харесай

МВР ще командирова над 350 полицаи по морето за сезона

Над 350 чиновници на Министерството на вътрешните работи (МВР) от вътрешността на страната ще бъдат командировани в черноморските курорти. Ще бъде отваряне и трафикът от юг към Бургас. Предвижда се и обезпечаване на преводачи за някои от черноморските общини.

Това са част от ограниченията, които органите на реда подхващат за обезпечаване на сигурността и спокойствието на жителите и гостите през сезона. Те бяха показани от шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас Калоян Калоянов по време на конгрес, отдаден на идния туристически сезон, заяви Българска национална телевизия.

Калоянов разгласи, че от през днешния ден двете платна при контролно-пропускателния пункт (КПП) при местността Пода ще бъдат освободени, като скоростта ще бъде лимитирана . Така чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които ще продължат да дежурят там, ще управляват кой и с каква цел минава. " Надявам се да имате разбирането, че в последна сметка сигурността на жителите и на гостите на Бургас зависи от това кой минава и с какви цели през въпросното контролно-пропусквателен пункт. Ако има затруднено напредване, ще има и спомагателни ограничения ", разяснява той. Калоян Калоянов добави сигурността е един от най-важните фактори за сполучлив туристически сезон.
 И това лято ще има спомагателни медицински екипи по морето
И това лято ще има спомагателни медицински екипи по морето

Две министерства, Пирогов, регионалният на Бургас и три общини подписаха меморандум

В тази връзка за поредна година ще бъдат командировани чиновници на Министерство на вътрешните работи от вътрешността на страната. " За целия сезон те ще са общо 355 индивида, като стартираме от 19 юни с Община Несебър. Малко по-късно и в останалите общини също ще има командировани чиновници ", изясни той.

За поредна година ще има и взаимни патрули с полицейски чиновници от Румъния на територията на Слънчев бряг и от Чехия - на територията на Приморско. Водят се договаряния и за взаимна работа през сезона със чиновници на полицията в Германия и Англия.

Осигурени са и преводачи с британски, немски и съветски език, като за Община Несебър те са петима. В останалите общините чиновниците на Министерство на вътрешните работи водят диалози с представители на туроператорски компании и разнообразни сдружения да употребяват техните услуги, когато се наложи.
 Командироват медици от
Командироват медици от " Пирогов " по Южното Черноморие през лятото

Осигурени са средства и инсталация за екипите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР