Над 350 ретро автомобила от цялата страна се събраха на

...
Над 350 ретро автомобила от цялата страна се събраха на
Коментари Харесай

Пътуване в миналото с парад на ретро коли в София

Над 350 ретро автомобила от цялата страна се събраха на ретро церемониал пред храм-паметника " Свети Александър Невски " в София , съобщи кореспондент на БГНЕС. Събитието, което се провежда от Български авто клуб Ретро, се организира от 1989 година, като през днешния ден бе неговото 31-во издание, което се радваше на сериозен интерес от феновете на класическите коли, заяви БГНЕС.

Автомобили от 30-те години на предишния век до през днешния ден се събраха на площада пред " Александър Невски ", като измежду тях имаше както остарели , само че добре познати соц-автомобили, по този начин и същински класики от Съединени американски щати и Западна Европа. " Това събитие е най-старото в България, организира се от 89-та година, само предходната година заради обстановката с коронавирус не беше извършено. Такъв нечуван интерес не сме срещали до момента, над 350 автомобила има на площада от цялата страна. Това е най-голямото ревю за старинни коли в България ", показа ръководителят на БАК Ретро Кристиан Желев.

Един от най-впечатляващите коли на парада бе Остин Принцес, създаден през 1951-ва година. " Моят автомобил е Остин Принцес, 5 1-ва година произвеждане, реставриран е от моя брачен партньор, който е може би най-хубавият реставратор в България. Принц Хари и Меган се жениха с подобен модел в Англия ", описа неговата собственичка.
 Снимка 534418
Източник:

" За всеки автомобил или мотор, който откриваш, първо е издирването, второто е реставрирането и третото е съхранението. Понякога и шанс, несъмнено. Възстановителният развой при множеството коли тук е дълъг, сложен, трудоемък, мъчно се намират елементи, само че с доста обич към това, което вършим, се получават нещата. Нашето занимание е един феномен, една компилация сред история, техника, етнография, това са коли, които са достигнали техните механически триумфи доста преди сегашните коли. В класическото постоянно има доста сексапил ", добави тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР